Peste 22.000 de absolvenţi de liceu au participat, marţi, la proba obligatorie a profilului din sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat. Dintre cei care s-au înscris la examen, peste 6000 de candidaţi nu s-au prezentat la proba de marţi, zece dintre aceştia pentru că se află internaţi, ori în izolare sau carantină din cauza COVID-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
La a doua proba scrisă a sesiunii august-septembrie a examenului bacalaureat, au participat 22.187 de candidaţi din cei 28.247 de candidaţi înscrişi. 6.005 candidaţi nu s-au prezentat, iar dintre aceştia, patru se află în izolare, iar şase candidaţi sunt spitalizaţi ori în carantină, transmite Ministerul Educaţiei într-un comunicat dat publicităţii marţi după amiază
La verificarea temperaturii corporale nu s-au înregistrat cazuri în care temperatura să depăşească valoarea maximă de 37.3̊ grade, după ce luni, la prima probă a examenului zece candidaţi nu au putut intra în săli din cauza febrei. 
La proba obligatorie a profilului au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă 55 de candidaţi.
Miercuri se va desfăşura proba la alegere a profilului şi specializării iar joi este programată proba la Limba şi literatura maternă.
„Echivalarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale se vor derula în zilele de 28 şi 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unităţile de învăţământ liceal vor calcula mediile candidaţilor şi vor asigura echivalarea/recunoaşterea nivelurilor de competenţă la probele de profil din cadrul examenului naţional de bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice” transmite Ministerul Educaţiei.
În data de 2 septembrie vor fi afişate primele rezultate înregistrate la probele scrise iar în aceeaşi zi, în intervalul orar 14:00 - 20:00, se vor putea depune contestaţiile, atât în format fizic, cât şi electronic. 
Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie, acestea fiind publicate anonimizat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.