Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) B ucureşti anunţă, marţi, că 66 de câini au fost capturaţi doar săptămâna trecută, mai mult de jumătate fiind pui. Aceştia se adaugă celorlalţi 138 de pui care au ajuns în adăposturi de la începutul lunii martie. ”Dacă se înmulţeau necontrolat în libertate, ar fi dat naştere, în numai două generaţii, la peste 1.500 de pui”, au transmis specialiştii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”66 de câini au fost capturaţi numai săptămâna trecută în Bucureşti. 36 dintre aceştia sunt pui şi se adaugă altor 138 de pui care au intrat în adăposturile ASPA de la începutul lunii martie şi până în prezent”, a transmis, marţi, ASPA, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că, dacă se înmulţeau necontrolat în libertate, toţi aceşti câini ar fi dat naştere, în numai două generaţii, la peste 1.500 de pui.

”Aceşti pui sunt acum feriţi de pericolele străzii, au fost verificaţi din punct de vedere medical, cei care au fost abandonaţi fără mame sunt hrăniţi de colegii noştri şi vor fi sterilizaţi când vor ajunge la vârsta potrivită. De asemenea, pregătim toate formele legale pentru a putea fi adoptaţi, îi promovăm pe toate canalele de comunicare unde avem acces şi îi prezentăm la târgurile de adopţie pe care le organizăm”, au mai transmis specialiştii instituţiei.

Aceştia reamintesc că sterilizarea şi microciparea câinilor de rasă comună este obligatorie, iar Primăria Municipiului Bucureşti prin ASPA derulează campanii ample, gratuite, de sterilizare şi microcipare în care sunt implicaţi zeci de angajaţi, poliţişti şi voluntari.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.