Peste 6.700 de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19 în săptămâna 26 aprilie - 1 mai, mai puţin de o mie dintre acestea primind prima doză de ser. Până în prezent, 21 de persoane imunocompromise sever au fost vaccinate cu doza a patra, din care 16 săptămâna trecută.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, 6.779 de persoane au fost vaccinate în săptămâna 26 aprilie - 1 mai.

Dintre acestea, 964 au primit prima doză, 1.842  - doza a doua, 3.957 - doza a treia/doza de rapel, în cazul serului Johnson & Johnson.

Totodată, 16 au fost vaccinate cu doza a patra, fiind persoane sever imunocompromise, eligibile pentru o schemă de vaccinare primară cu 3 doze.

În aceeaşi săptămână, au fost raportate două reacţii adverse, ambele la vaccinul Pfizer. Alte 121 de reacţii adverse sunt în curs de investigare, nefiind raportat niciun caz cu formă severă.

Numărul total al persoanelor vaccinate a ajuns la 8.125.870, din care 8.104.870 cu schema completă. În total, 2.593.356 de persoane au primit şi doza a treia/ doza de rapel, iar numărul total al persoanelor vaccinate cu doza a patra este de 21.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.