Peste 6.000 de documente din arhiva Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) privind activitatea desfăşurată de 169 de foşti ofiţeri de Securitate implicaţi în activităţi de recrutare şi dirijare a peste 2.300 de elevi în ultimii ani ai regimului comunist au fosr transmise Parchetului General - Secţia Parchetelor Militare, în intervalul iulie - ocotmbrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În perioada iulie – octombrie 2021, Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii a remis Parchetului General – Secţia Parchetelor Militare de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie un număr de 6.702 documente identificate în arhiva proprie, cu privire la activitatea desfăşurată de 169 de foşti ofiţeri de Securitate, care au fost implicaţi în activităţi de recrutare şi dirijare a unui număr de peste 2.300 de elevi minori în ultimii ani ai regimului comunist”, anunţă CNSAS.

Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii continuă astfel identificarea şi transmiterea documentelor necesare instrumentării probaţiunii în dosarul deschis de Parchetul General – Secţia Parchetelor Militare de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în urma unei sesizări depuse în luna aprilie a acestui an.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.