Peste 6.000 de persoane au asistat, duminică, la Buzău la manifestările organizate de autorităţile locale cu ocazia Zilei Naţionale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În acest an, la Buzău autorităţile au decis să renunţe la tradiţionalele alocuţiuni şi la depunerile de coroane dorind ca astfel buzoienii să se bucure cu adevărat de Ziua Naţională. Astfel, după o scurtă slujbă religioasă şi după premierea elevilor participanţi la Concursul de Istorie organizat de Consiliul Judeţean şi Fundaţia Mareşal Alexandru Averescu, buzoienii adunaţi pe Calea Eroilor au putut admira o amplă paradă militară la care au participat 400 de militari din Garnizoana Buzău şi câteva zeci de mijloace tehnice din dotarea Armatei, Poliţiei, Jandarmeriei şi ISU Buzău. 

De asemenea, Calea Eroilor a fost survolată de mai multe formaţii de avioane şi elicoptere din cadrul Forţelor Aeriene care ulterior şi-au continuat drumul spre Bucureşti unde au survolat Arcul de Triumf în cadrul paradei militare organizată în Capitală. Tot la festivităţile organizate pe Calea Eroilor a participat şi o delegaţie din Republica Moldova, formată din consilieri raionali din raioanele Soroca şi Dubăsari şi consilieri locali din oraşul Soroca, înfrăţit cu Buzăul.

După terminarea festivităţilor de pe Calea Eroilor, peste 3.000 de buzoieni au ajuns în Parcul Crâng unde a avut loc un spectacol folcloric susţinut de artiştii Centrului Judeţean de Cultură şi Artă. Tot în Parcul Crâng cei care au dorit s-au aşezat la coadă pentru o porţie de fasole cu cârnaţi sau de post. Administraţia judeţeană a pregătit, ca în fiecare an, 3.000 de porţii de fasole cu cârnaţi şi alte 800 de porţii de post alături de desert, vin, ceai sau băutură răcoritoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.