Peste 40 de angajaţi ai Direcţiei de Finanţe Vrancea au ieşit, luni, din birouri, protestând spontan faţă de proiectul legii salarizării unitare. Funcţionarii s-au aşezat în faţa instituţiei, fără să blocheze însă activitatea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit liderului de sindicat al finanţiştilor din Vrancea, Ion Mihalcea, protestul a început la ora 10.00, când peste 40 de angajaţi ai Direcţiei de Finanţe Vrancea şi-au părăsit birourile şi s-au aşezat în faţa instituţiei, aliniindu-se astfel protestelor mai radicale desfăşurate în întreaga ţară.

Sursa citată a declarat că în Vrancea activitatea Direcţiei de Finanţe nu a fost întreruptă, relaţiile cu publicul desfăşurându-se normal pe durata protestului.

"Nu este încă un protest cu încetarea totală a activităţii, pe cei care vin din teritoriu încercăm să- i ajutăm, să le rezolvăm problemele. Guvernanţii trebuie să înţeleagă că funcţionarii publici din Finanţe conform ultimelor precizări ale proiectului legii salarizării vor avea o diminuare a salariului, iar după avizarea de către guvern a proiectului legii în subsol toate sporurile şi tot ce am cerut noi am fost tăiate, asta înseamnă că salariile noastre vor fi scăzute. Oamenii sunt nemulţumiţi, aşteaptă nişte răspunsuri”, a declarat, luni, liderul de sindicat al finanţiştilor vrânceni, Ion Mihalcea.

Funcţionarii din Direcţia de Finanţe Vrancea au stat în faţa instituţiei de la ora 10.00 până la ora 12.30, când au primit informaţii că ministrul de Finanţe le-ar fi cerut o păsuire până miercuri şi au decis să încheie protestul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.