Peste 4.200 de poliţişti de frontieră vor desfăşura, zilnic, pe durata minivacanţei de Rusalii, activităţi de supraveghere şi control la frontierele de stat pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control operativ. Cele mai mari valori de trafic se aşteaptă la graniţele cu Bulgaria şi Ungaria, iar poliţiştii recomandă folosirea tuturor punctelor de trecere a frontierei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de Poliţia de Frontieră, având în vedere că urmează minivacanţa de Rusalii, în punctele de trecere a frontierei se estimează creşteri ale traficului de persoane şi mijloace de transport, în special la frontiera cu Ungaria şi Bulgaria.

"Poliţia de Frontieră Română va dispune toate măsurile pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control operativ. Pentru fluidizarea traficului, s-a suplimentat numărul poliţiştilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor. În punctele de frontieră importante au fost detaşaţi lucrători din cadrul aparatelor centrale ale structurilor teritoriale şi din Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră. Astfel, în această perioadă, aproximativ 4.200 poliţişti de frontieră vor desfăşura, zilnic, activităţi de supraveghere şi control a frontierei de stat”, se arată în document.

Potrivit sursei citate, în această perioadă "este folosită la maximum infrastructura punctelor de trecere a frontierei, în limita configuraţiei acestora”.

În funcţie de valorile de trafic, în fiecare punct de trecere a frontierei se vor crea fluxuri suplimentare de control, pe sensul de intrare sau ieşire din ţară, după caz.

Poliţiştii de frontieră reamintesc că, din aprilie, Poliţia de Frontieră Română, cât şi autorităţile de frontieră ale statelor vecine din Ungaria şi Bulgaria, fac verificări sistematice la intrarea şi ieşirea de pe teritoriul statelor membre UE, ca urmare a intrării în vigoare a Regulamentului 458/2017 de modificare a Codului Frontierelor Schengen.

Aceste verificări sistematice ce constau în verificarea documentelor de călătorie şi consultarea bazelor de date relevante cu privire la toate persoanele, inclusiv cele care beneficiază de dreptul la liberă circulaţie în temeiul dreptului UE.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.