Peste 37.000 de cazuri de infecţii respiratorii acute au fost înregistrate în săptămâna 25 aprilie - 1 mai, numărul fiind cu 22,1% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară. Dintre acestea, peste 500 au fost cazuri de gripă clinică. De la începutul sezonului, au fost confirmate în laborator 999 de cazuri de gripă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit raportului publicat, joi, de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), în săptămâna 25 aprilie - 1 mai, la nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) a fost de 37.320, de 1,8 ori mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (20.909), şi cu 22,1% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară (30.563).

Astfel, au fost raportate, la nivel naţional, 548 de cazuri de gripa clinică, comparativ cu 61 de cazuri înregistrate în aceeaşi săptămână din 2021.

Totodată, au fost raportate două cazuri de Infectii Respiratorii Acute Severe (SARI), cu două mai puţine faţă de săptămâna precedenta, în timp ce în aceeaşi perioadă a sezonului trecut nu era înregistrat niciun caz.

Potrivit CNSCBT, nu a fost raportat niciun deces nou confirmat cu virus gripal.

Până în prezent au fost înregistrate 3 decese confirmate cu virus gripal. Este vorba despre un bărbat de 58 de ani, din judeţul Timiş, având conditii medicale preexistente, dar nevaccinat anti-gripal, confirmat cu virus gripal tip A, subtip H3, care a murit în 14 aprilie, o femeie de 78 de ani, din judeţul Olt, fără condiţii medicale preexistente cunoscute şi nevaccinată anti-gripal, confirmată cu virus gripal tip A, subtip H3, care a murit în 17 aprilie, şi de un bărbat de 77 de ani, din judeţul Mureş, având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinat anti-gripal, confirmat cu virus gripal tip A, subtip H3, care a murit în 18 aprilie.

De la începutul sezonului au fost confirmate cu laboratorul 999 cazuri de gripă.

Până în 1 mai, au fost vaccinate antigripal 1.516.797 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.