Grupul de Comunicare Strategică precizează că, potrivit datelor furnizate de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), de la lansarea aplicaţiei https://plf.gov.ro şi până la 18.00, au fost create 35.549 de conturi în platformă şi 14.212 persoane au generat formulare digitale de intrare în România (PLF).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Diferenţa dintre numărul persoanelor care şi-au creat cont în platformă şi al celor care au generat formular este reprezentat de cei care au dorit să vadă cum arată aplicaţia, ce informaţii sunt solicitate sau care sunt paşii necesari pentru completare”, arată comunicatul de presă al GCS.
 
Conform sursei citate, cele mai multe persoane au completat formulare pentru următoarele puncte de trecere a frontierei:
 
1. Aeroportul International „Henri Coandă” - 5.221
 
2. Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj - 1.193
 
3. Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac – 955
 
4. Punctul de Trecere a Frontierei Borş – 742
 
5. Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – 708
 
GCS reaminteşte că duminică dimineaţă STS a operaţionalizat platforma https://plf.gov.ro, astfel încât persoanele care vor intra în ţară în cursul zilei de mâine să aibă timpul necesar să completeze formularul digital.
 
Începând cu 20 decembrie 2021, toate persoanele care sosesc în ţară trebuie să completeze formularul digital de intrare în România (PLF), document adoptat la nivelul a 18 state din Uniunea Europeană şi reglementat de Guvernul României, mai spune sursa menţionată.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.