Peste 200 de oamneni protestează, joi seară, în Piaţa Universităţii, nemulţumiţi că parlamentarii au votat dezincriminarea conflictului de interese şi pensiile speciale pentru aleşii locali. La manifestaţie au ajuns Nicuşor Dan şi Coltilde Armand.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Protestatarii şi-au dat întâlnire, în jurul ore 18.00, în zona fântânilor de la Piaţa Universităţii. Câţiva dintre ei afişează pancarte pe care este scris „Parlamentul Ruşinii”. Unul dintre jandarmi îl ia la întrebări pe unul dintre protestatari reproşându-i că nu are autorizaţie de protest. Acesta îi răspunde că nu protestează şi că nu a scandat nimic. Din mulţume se aude vocea unei femei: „Domnul jandarm, v-a trimis doamna Firea, cumva?”.

„Parlamentul profită că suntem topiţi de căldură şi (...) votează dezincriminarea conflictului de interese pentru cei care şi-au angajat rudele, urmează superimunitatea avocatilor (...) au închis dosarul diaspora referitor la organizarea dezastruoasă a votului pentru prezidenţiale. Corlaţeanu e bine mersi, nici macar nu şi-a dat demisia, ca să nu uităm de faptul că, în România este, în continuare, legal să existe pe liste, la alegerile locale, persoane aflate în închisoare”, se arată în mesajul de mobilizare postat pe Facebook înainte de organizarea protestului. 

La protest au sosit şi Nicuşor Dan, candidatul Uniunii Salvaţi Bucureştil clasat pe locul al doilea pentru funţia de primar general al Capitalei dar şi Clotilde Armand, candidatul aceleiaşi formaţiuni clasată pe locul al doilea pentru primăria Sectorului 1.

”Am venit aici, împreună cu colegii mei, în semn de sprijin pentru acestă acţiune de protest. Aceste probleme pot fi rezolvate pe două căi: una civică, prin proteste care trebuie să conduca la schimbare şi o altă cale, formarea unei opoziţii în faţa cartelurilor care s-au format în Parlament”, a declarat Nincuşor Dan.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.