Peste 300 de militari participă în această săptămână la un exerciţiu în Delta Dunării, iar cu acest prilej vor avea loc trageri de luptă şi acţiuni tactice fluviale combinate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Forţele Navale au transmis, marţi, printr-un comunicat de presă, că peste 300 de militari din Flotila Fluvială participă, până în 21 octombrie, la Exerciţiul ”Danube Protector” al forţelor navale fluviale, desfăşurat pe Braţul Sfântu Gheorghe şi la gurile Dunării.
 
La exerciţiul planificat, organizat şi condus de Statul Major al Forţelor Navale, prin Comandamentul Flotilei Fluviale ”Mihail Kogălniceanu”, participă peste 300 de militari, care au la dispoziţie două nave tip monitor şi două vedete blindate ale Divizionului 67 Nave Purtătoare de Artilerie ”Comandor Virgil Alexandru Dragalina”, patru vedete fluviale ale Divizionului 88 Vedete Fluviale ”Amiral Gheorghe Sandu”, un remorcher fluvial, o şalupă fluvială rapidă, o navă de comandament aparţinând Grupului 325 Logistic Tulcea, şapte ambarcaţiuni rapide de asalt ale Regimentului 307 Infanterie Marină ”Heracleea”, remorcherul maritim de intervenţie cu scafandri ”Grozavul”, cu un detaşament de scafandri EOD la bord şi un detaşament de scafandri fluviali.
 
“Exerciţiul naval cu trupe în teren este bazat pe un scenariu fictiv, care este adaptat mediului de securitate actual, în conformitate cu legislaţia naţională în domeniul apărării şi securităţii. Obiectivul urmărit este ridicarea nivelului de instruire al echipajelor navelor pentru executarea întrunită a unei secvenţe dintr-o operaţie de apărare desfăşurată pe teritoriul României. Elementul-cheie al exerciţiului îl constituie acţiunea comună, combinată, sincronizată şi coerentă, bazată pe coeziunea şi experienţa echipei”, au transmis Forţele Navale.
 
Sursa citată a precizat că activităţile desfăşurate cuprind elemente de planificare şi de pregătire a acţiunilor tactice, acţiuni de dislocare a forţelor în teren, deopotrivă terestre şi fluviale, proceduri operaţionale de cercetare şi supraveghere a unui raion fluvial, de asigurare a securităţii şi de apărare a unui port fluvial, precum şi acţiuni tactice de asalt fluvial.
 
Forţele Navale au menţionat că tragerile cu sistemele de  artilerie de la bordul navelor militare fluviale şi cu armamentul individual de infanterie, cu muniţii de război, fac parte din scenariul Exerciţiului ”Danube Protector 22”, în care protagoniştii sunt marinarii militari fluviali şi puşcaşii marini, care acţionează împreună ca un întreg, pentru asigurarea securităţii ţării noastre la graniţa fluvială cu Ucraina şi în zona de litoral din nordul Dobrogei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.