Ministerul Afacerilor Interne a suplimentat numărul de poliţişti şi jandarmi care vor acţiona în noaptea de sâmbătă, la cea de-a XII-a ediţie a evenimentului „Noaptea Muzeelor”, ajungându-se la un dispozitiv de 3.000 de angajaţi MAI care vor fi în apropierea obiectivelor culturale participante la eveniment.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne, poliţiştii şi jandarmii vor acorda o atenţie deosebită zonelor în care există aglomerări de persoane, în staţiile RATB şi pe liniile mijloacelor de transport care duc către muzeele deschise. De asemenea poliţiştii rutieri vor acţiona în zonele aglomerate.

Noaptea Europeană a Muzeelor 2016 a implicat peste 200 de obiective culuturale fiind incluse circutele muzeale din Baia Mare, Cluj-Napoca şi Timişoara, candidate la titlul de Capitala Culturală Europeană 2021, alături de Bucureşti.

Proiectul, organizat de Reţeaua Naţională a Muzeelor din România este finanţat cu sprijinul Administraţiei Fondului Cultural Naţional.

Noaptea Muzeelor este organizată sub patronajul Consiliului Europei, Consiliului International al Muzeelor şi UNESCO şi participă anual aproximativ 3.000 de muzee din Europa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.