Peste 200 de angajaţi ai Direcţiei Finanţelor Publice din judeţul Timiş participă la un protest spontan, iar la nivelul regiunii de Vest peste 500 de angajaţi ai acestei instituţii au încetat lucrul cerând o lege a salarizării unice echitabilă. Şi la Sibiu aproximativ 70 de angajaţi au oprit lucrul pentru două ore.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul de sindicat al angajaţilor de la Direcţia de Finanţe Publice din Timişoara, Virginia Duţu, a declarat pentru News.ro că 500 de angajaţi ai instituţiei, la nivel de regiune, au declanşat un protest spontan, dintre aceştia peste 200 fiind din Timişoara.

”La Timişoara funcţionează Direcţia Regională a Finanţelor Publice, astfel că la nivel de regiune peste 500 de angajaţi participă la protestul spontan. Vorbim de judeţele Timiş, Arad, Hunedoara şi Caraş- Severin. În ceea ce priveşte judeţul Timiş, aici sunt peste 200 de angajaţi care au declanşat protestul spontan”, a declarat Virginia Duţu.

Potrivit sursei citate, la Direcţia Finanţelor Publice Timişoara uşile la intrarea în instituţie au fost încuiate, pe ele fiind lipite afişe care anunţă publicul despre protestul angajaţilor.

”Uşile sunt închise în acest moment. Acum se pun presiuni de către public să se deschidă uşile. Cert este că şi dacă acestea vor fi deschise, la un moment dat, pe parcursul zilei, angajaţii nu vor lucra. Protestul are loc pe tot parcursul zilei de muncă”, a mai declarat Virginia Duţu.

O delegaţie a angajaţilor de la Finanţele din Timiş s-a deplasat la Prefectura Timiş pentru a depune o listă de revendicări, printre care o lege a salarizării unitare echitabilă.

Şi la Administraţia Finanţelor Publice Sibiu 70 de angajaţi au intrat în grevă spontană. Potrivit reprezentanţilor instituţiei, oamenii nu au ieşit din birouri în faţa sediului, ci au stat la birouri, însă fără să lucreze. Greva spontană declanşată de angajaţi s-a încheiat la ora 11.00.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.