Peste 2.000 de oameni au ieşit din nou în stradă, sâmbătă seară, să protesteze şi să ceară retragerea ordonanţei privind modificarea codurilor penale. Protestatarii s-au adunat la Prefectură, iar la ora transmiterii acestei ştiri pornesc în marş pe străzile oraşului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Protestul a început şi sâmbătă la ora 17.00, la Prefecură. Dacă iniţial au fost 150 - 200 de oameni, numărul  acestora a început să crească rapid, astfel că la ora transmiterii acestei stiri sunt peste 2.000 de oameni în faţa Prefecturii Breaşov.

Ei vor pleca într-un marş pe străzile oraşului pe traseul Prefectură - bulevadul 15 Noiembrie - Centru Civic - Toamnei - 13 Decembrie  -Iuliu Maniu- Iorga-Mureşenilor-Piaţa Sfatului.

Braşovenii au la ei vuvuzele şi tobe şi scandează lozinci împotriva ordonanţei privind modificările la codurile penale.

"Şi Braşovul cere, fără graţiere!”, „Ole, ole, o dorinţă sinceră, România liberă!”, „Dragnea, nu uita, România nu-i a ta”, „PSD, ciuma roşie!”, „Săriţi cu toţii, şi strigaţi tare, că România nu e de vânzare”, „Noaptea, ca hoţii!”, „Zi de zi, aici vom fi!”, „Anulare, nu abrogare!”, „Nu vrem să fim o naţie de hoţi”, „Nu plecăm acasă, hoţii nu ne lasă!” sau „Iar, ne-aţi scos din casă“.

De asemenea, protestatarii au cântat din nou Imnul Naţional.

Mai mulţi patroni de cafenele şi baturi din zona centrală s-au solidarizat cu protestatarii şi le oferă gratuit ceai fierbinte şi cafea. De asemenea, patronul unei cofetării a anunţat că vine cu câteva sute de bucăţi de turtă dulce, pe care să le ofere manifestanţilor, "ca să ne treacă gustul de la ce ne-a dat Dragnea“.

Sâmbătă dimineaţă, a avut loc la Braşov. un protest al unor părinţi şi copii care au ieşit în stradă şi în timpul căruia jandarmii le-au oferit bomboane micuţilor. Pe drum şi în Piaţa Sfatului, părinţilor şi copiilor li s-au alăturat şi alţi braşoveni, astfel că numărul protestatarilor a ajuns la aproximativ 1.000. Părinţii şi copiii au cântat "Un elefant se legăna pe o pânză de păianjen“ şi au afişat pancarte de genul:"Mama lui Dragnea, îl lăsaţi pe Liviu afară? Nu, că fură. Altă întrebare?", Cei care susţineţi ordonanţa aveţi copii? Şi cum vă uitaţi în ochii lor?“, "Înger, îngeraşul meu scapă-ne de PSD“ "Când ajung la conducerea ţării oamenii de nimic. Nelegiuiţii mişună pretutindeni“ , "Refuz acest abuz“ sau "Ca unui copil de şase ani a-bro-ga-re“.

Aceasta este a cincea zi de proteste la Braşov. Marţi noapte după aprobarea ordonanţei, 2.000 de oameni au pornit în marş pe străzile oraşului. Miercuri şi joi au fost câte 8.000 de oameni în stradă, iar vineri seara num[rul protestatarilor a ajuns la 12.000. De fiecare dată oamenii s-au adunat la Prefectură, au protestat în Piaţa Sfatului, unde este sediul PSD şi au mărşăluit pe străzile oraşului. Vineri seară, la ora 22.00, au cântat Imnul Naţional în Piaţa Sfatului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.