Peste 2.000 de locuri la buget şi alte 4.000 cu taxă au fost scoase la concurs la Universitatea de Vest din Timişoara, iar candidaţii din alte oraşe care vor susţine examenul de admitere vor putea solicita un loc de cazare gratuit, pentru o perioadă de trei zile, în căminele instituţiei de învăţământ superior.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Universitatea de Vest din Timişoara, absolvenţii de liceu vor putea alege dintre cele 76 de specializări la 11 facultăţi: Arte şi Design, Chimie, Biologie, Geografie, Drept, Economie şi Administrarea Afacerilor, Educaţie Fizică şi Sport, Fizică, Litere, Istorie şi Teologie, Matematică şi Informatică, Muzică şi Teatru, Sociologie şi Psihologie, Ştiinţe Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicării.

Absolvenţii de liceu din alte oraşe care se vor înscrie la Universitatea de Vest din Timişoara şi vor susţine examen de admitere vor putea solicita un loc de cazare gratuit pentru o perioadă de trei zile. Cei interesaţi vor depune o cerere în momentul înscrierii la facultate. Cazările se vor face în căminul C15.

Universitatea din Timişoara a deschis centre de admitere în mai multe judeţe, pentru ca persoanele cu disponibilităţi reduse de deplasare să parcurgă procedura în localitate. Centrele de înscriere şi admitere din afara Timişoarei funcţionează în perioada 11-14 iulie, în Deva, Reşiţa,  Drobeta - Turnu Severin, Râmnicu Vâlcea şi Târgu Jiu.

Elevii de clasa a XII-a care au participt la olimpiade naţionale şi au obţinut distincţii (premiile I, II, III, menţiuni) sunt acceptaţi fără examen la Universitatea de Vest din Timişoara, cu condiţia promovării examenului de bacalaureat. Măsura este valabilă pentru toţi olimpicii naţionali şi internaţionali, indiferent de disciplina la care au participat.

UVT oferă şi facilitatea preînscrierii online, în cazul candidaţilor care, în perioada studiilor liceale, au obţinut distincţii la olimpiadele şcolare şi la alte concursuri naţionale şi internaţionale. În plus, acestora le sunt acordate mai multe facilităţi: bursă în valoare de 800 lei pe lună; integrarea în cele mai bune proiecte/centre de cercetare ale UVT; asigurarea costurilor de transport şi cazare pentru participări cu lucrări la conferinţe naţionale/internaţionale; cazarea gratuită în căminele universităţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.