Peste 150 de persoane au fost vaccinate, luni, în primele ore ale Ultramaratonului de vaccinare de la Craiova, care se desfăşoară, timp de opt zile, la Stadionul "Ion Oblemenco". Medicul Valeriu Gheorghiţă se află printre cei care administrează vaccinul. "Revenirea la normalitate în opinia noastră este mai degrabă o certitudine decât o speranţă", a afirmat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Maratonul vaccinărilor continuă la nivel naţional. Astăzi, ne vedem pe stadionul Ion Oblemenco din municipiul Craiova, pentru ca împreună să facem încă un pas spre normalitate. Activitatea de vaccinare a început la ora 08.00, fără programare! Să vă luaţi buletinul! Vă aşteptăm!", a transmis Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

În primele ore, au fost vaccinate 150 de persoane.

Dr. Valeriu Gheorghiţă, preşedintele CNCAV, vaccinează luni la Craiova.

FOTO: Facebook Ro Vaccinare
FOTO: Facebook Ro Vaccinare

"Cred că nu trebuie să vorbim în cifre, este important ca orice persoană care se vaccinează să înţelegem că este o persoană protejată, o persoană care, la rândul ei, îi protejează pe cei din jur. Acesta este mesajul, nu trebuie să ne propunem o ţintă, trebuie să asigurăm vaccinarea a cât mai multe persoane într-un timp cât mai scurt pentru a avea o şansă cât se poate de reală de a reveni la normalitate. Pentru că revenirea la normalitate în opinia noastră este mai degrabă o certitudine decât o speranţă şi vedem că din punctul de vedere al evoluţiei epidemiei lucrurile stau cât se poate de bine, sperăm să consolidăm această evoluţie favorabilă şi prin vaccinare putem asigura această consolidare şi predictibilitate pe termen lung tocmai pentru a nu reveni într-o perioadă cu foarte multe restricţii", a declarat Valeriu Gheorghiţă.

El a adăugat că, deşi "ezitare există peste tot", este comvins că în final toată lumea va înţelege şi va recurge la acest gest firesc, de normalitate, şi anume la vaccinare.

Ultramaratonul se va desfăşura timp de opt zile, 24 de ore din 24. Sunt organizate 10 fluxuri de vaccinare, fiind folosit serul Pfizer.

"Ia-ţi revanşa! Vaccinează-te!" este o campanie derulată în parteneriat între Instituţia Prefectului - Judeţul Dolj, Primăria Municipiului Craiova, Consiliul Judeţean Dolj, Direcţia de Sănătate Publică Dolj, Universitatea de Medicină şi Farmacie Craiova, Universitatea din Craiova, Societatea Naţională de Medicină de Familie şi Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.