Peste 150 de infanterişti marini şi o vedetă blindată au desfăşurat, de la sfârşitul săptămânii trecute, un exerciţiu în Delta Dunării, în urma căruia au realizat secvenţe de apărare a infrastructurii critice din Deltă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Forţele Navale au transmis miercuri, printr-un comunicat de presă, că vedeta blindată 176 „Rahova” şi peste 150 de infanterişti marini de la Regimentul 307 Infanterie Marină „Heracleea” au desfăşurat în teren şi pe Fluviul Dunărea, în perioada 30 iunie - 5 iulie, Exerciţiul „Riverine Spartan 23”.
“Infanteriştii marini şi echipajul vedetei blindate au exersat, în nordul Dobrogei, conform unui scenariu fictiv, acţiuni tactice ofensive pentru blocarea şi neutralizarea desantului aerian al inamicului debarcat în zona lagunară Razelm-Sinoe, precum şi secvenţe de apărare a infrastructurii critice din Delta Dunării împotriva unor acţiuni ale forţelor aeropurtate agresoare din zona de coastă. Pregătirea infanteriştilor marini are ca scop creşterea nivelului de reacţie imediată în executarea acţiunilor tactice terestre, fluviale şi amfibii, în scopul apărării şi asigurării securităţii zonei costiere şi a elementelor de infrastructură critică din aria de responsabilitate”, se arată în comunicat.
Forţele Navale au menţionat că subunităţile de infanterie marină mai pot fi angajate şi în operaţii în sprijinul păcii, operaţii de evacuare a necombatanţilor, în acţiuni de combatere a ameninţărilor neconvenţionale (terorism şi piraterie) şi în operaţii de asistenţă umanitară (în mediul maritim).
De asemenea, sursa citată a mai precizat că Regimentul 307 Infanterie Marină se instruieşte pentru implementarea capabilităţilor pentru operaţii amfibii, în conformitate cu standardele NATO şi ale infanteriei marine din armatele ţărilor aliate.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.