Peste 120 de persoane venite din Ucraina se află, duminică după-amiază, în tabăra amplasată pe stadionul din oraşul Siret. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava a adus în zona taberei şi a vămii Siret o echipă de psihologi, inclusiv persoane care vorbesc limba ucraineană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit ISU Suceava, duminică, la ora 15:30, în tabăra mobila de pe stadionul din oraşul Siret erau cazate peste 120 de persoane venite din Ucraina. Acestea sunt cazate temporar, până când vor fi transportate către alte locaţii.
 
"În sprijinul persoanelor, ISU Suceava a adus în zona de cazare şi în cea a Vamei Siret o echipă de psihologi. Este vorba despre psihologul pompierilor militari, Maior Constantin Rusu, împreună cu o parte din psihologii voluntari ai ISU Suceava. Printre aceştia sunt şi vorbitori de limbi străine, inclusiv ucraineană", a transmis ISU Suceava.
 
Instituţia a creat o reţea de psihologi voluntari, încă din anul 2021, pentru a acorda asistenţă psihologică în mod gratuit victimelor dezastrelor (inundaţii, cutremure etc). Pe aceste liste figurează 23 de psihologi cu drept de liberă practică.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.