Peste 117 tone de deşeuri au fost strânse de pe plajale litoralului românesc până la predarea acestora către operatori, a anunţat Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral a arătat, joi, într-o postare pe Facebook, că mai întâi au fost strânse deşeurile lemnoase, metalice şi din materiale plastice. 
 
“Lucrătorii Sistemului de Gospodărire a Apelor din Constanţa din cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral au adunat 117 tone de deşeuri de pe plajele litoralului românesc până la predarea acestora către operatorii de plajă. Mai întâi au fost colectate corpurilor străine (lemnoase, metalice, sticle, materiale plastice), dar şi alte deşeuri de orice natură care au fost încărcate manual în mijloace de transport sau containere. După igienizarea manuală s-a acţionat cu utilaje specifice pentru igienizarea mecanizată pe anumite suprafeţe de plajă, în vederea predării acestora către operatorii de plajă, care au sectoare de plajă închiriate. Deşeurile nepericuloase rezultate în urma activităţilor de ecologizare a suprafeţelor de plajă au fost transportate şi depozitate la rampe ecologice autorizate”, a transmis ABADL. 
 
Sursa citată a menţionat că, după preluarea plajelor, operatorii care au sectoare închiriate au responsabilitatea igienizării şi colectării deşeurilor, cu excepţia liniei ţărmului, în situaţiile de dezvoltare şi depunere în exces a algelor.
 
Suprafaţa totală de plajă administrată este de aproximativ 390 de hectare şi se află în mai multe unităţi administrativ-teritoriale.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.