Peste 10.000 de poliţişti vor fi în misiune în zona unităţilor de învăţământ din întreaga ţară, luni, în prima zi de şcoală. Odată cu începutul anului şcolar, fiecare unitate de învăţământ va fi inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale Poliţiei, fiind supravegheate traseele de deplasare ale elevilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mâine, 9 septembrie, peste 10.000 de poliţişti vor fi în misiune, în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din toată ţara, pentru un început în siguranţă al noului an şcolar. De mâine, fiecare unitate de învăţământ este inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei. Zilnic, poliţiştii vor fi în zona şcolilor, la orele la care elevii vin şi pleacă de la cursuri, fiind supravegheate traseele lor de deplasare”, a transmis, duminică, Poliţia Română.

Sursa citată a precizat că poliţiştii de la rutieră aflaţi în serviciu pe arterele de circulaţie intens tranzitate şi din apropierea unităţilor de învăţământ vor asigura fluenţa traficului rutier.

Totodată, se vor intensifica acţiunile poliţiştilor pentru prevenirea absenteismului şcolar, pentru a preveni delicvenţa juvenilă şi pentru a combate orice situaţie ce ar putea duce la victimizarea minorilor.

”În anul şcolar trecut au fost organizate şi desfăşurate aproape 19.000 de acţiuni pe aceste linii, în cadrul diferitelor programe, la orele de curs, la şedinţe cu părinţii şi cadrele didactice şi întâlniri cu reprezentanţii inspectoratelor şcolare judeţene. Menţionăm că majoritatea faptelor sesizate în anul şcolar trecut (91,41%) au avut loc în incinta unităţilor de învăţământ, restul în zona adiacentă acestora”, a mai transmis Poliţia Română.

Poliţia Română a precizat că, în 2018 – 2019, comparativ cu anul şcolar precedent, numărul infracţiunilor sesizate în incinta unităţilor de învăţământ a scăzut cu 2,15%, iar cel al infracţiunilor sesizate în zona adiacentă, cu 6,5%.

Faptele sesizate prezintă cu precădere un pericol social redus, trei sferturi dintre acestea reprezentând furturi (al căror număr a scăzut cu 8,34%) şi loviri sau alte violenţe (în scădere cu 2,22%).

Peste 2,8 milioane de elevi vor începe şcoala luni. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.