Peste 1.600 de solicitări au fost preluate, de duminică dimineaţă până luni dimineaţă, de către Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov (SABIF), cu 500 mai multe faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a declarat, pentru News.ro, Alis Grasu, managerul SABIF.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În prima zi de Crăciun, de duminică dimineaţă până luni dimineaţă, au existat 1.838 de solicitări pentru probleme medicale, dintre care SABIF şi ambulanţele private au preluat 1.629 de cazuri, a spus Alis Grasu.

"Dintre acestea, 837 au fost urgenţe de cod roşu şi cod galben", a adăugat managerul SABIF.

Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în 2016 s-a înregistrat o creştere cu circa 40 la sută a numărului de cazuri preluate de SABIF, aproximativ 500, a mai precizat Alis Grasu.

Ea a mai spus că, pentru a face faţă solicitărilor, la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov nu au existat concedii de odihnă în această perioadă.

"A fost prezent întregul efectiv, nu avem concedii de odihnă, nu avem recuperări. Sunt doar cazuri de concedii medicale şi suplimentăm cu câteva echipaje", a explicat managerul SABIF.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.