Peste 1.500 de metri de plase cu 76 de kilograme de peşte au fost scoase din apă de poliţiştii de frontieră într-o zonă strict protejată din Delta Dunării, iar persoanele care le-au amplasat sunt căutate de anchetatori, urmând să fie cercetate pentru braconaj piscicol.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Garda de Coastă a transmis, miercuri, printr-un comunicat de presă, că poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina, în cooperare cu lucrători din cadrul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, ocazie cu care, în zona strict protejată a lacului Litvin din Delta Dunării, au descoperit în apă mai multe plase cu captură de peşte.
 
“În cadrul verificărilor suplimentare s-a constatat faptul că lungimea plasei din fir textil este 1.090 de metri, lungimea plasei mono-filament este de 490 metri. Plasele descoperite conţineau 76 de kilograme peşte, specia caras. Întreaga cantitate de peşte a fost predată unei societăţi comerciale de profil, iar plasele au fost ridicate în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră şi introduse în camera de corpuri delicte a instituţiei”, a anunţat Garda de Coastă.
 
Poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de braconaj piscicol.
 
De asemenea, persoanele care au amplasat plasele respective sunt căutate de poliţişti.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.