Poliţia de Frontieră a precizat că persoana care nu are completat formularul digital de intrare în România - utilizat începând de luni - poate face acest lucru în termen de 24 de ore de la intrarea în ţară, iar în caz contrar va fi primi o amendă cuprinsă între 2.000 şi 3.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră au făcut duminică o prezentare a modului în care funcţionează acest formular, în PTF Giurgiu. 
“În momentul în care persoana se prezintă la punctul de trecere, poliţistul îi solicită documentul de călătorie, paşaport sau o carte de identitate. Poliţistul implementează în bazele de date ale Poliţiei de Frontieră datele personale ale cetăţeanului care s-a prezentat la control, iar în acel moment cetăţeanul este verificat dacă a completat sau nu acest certificat de intrare în România. În cazul în care l-a completat şi nu se impune măsura carantinei, persoana trece punctul de frontieră, iar în cazul în care persoana nu a completat acest formular, are obligaţia de a-l completa în termen de 24 de ore de la trecerea frontierei. Acest lucru nu va duce la creşterea valorilor de trafic din punctul de trecere, fiind o verificare automată”, au explicat reprezentanţii Poliţiei de Frontieră. 
În cazul în care formularul nu este completat în cele 24 de ore de la intrarea în ţară, persoana respectivă va primi o amendă între 2.000 şi 3.000 de lei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.