Persoana care a transmis mesajele de ameninţare la Teatrul Evreiesc de Stat a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile, fiind acuzată de ”ameninţarea unei persoane sau a unui grup de persoane, prin intermediul unui sistem informatic”

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În urma plângerii unei femei, privind un mesaj cu caracter antisemit ce cuprindea ameninţări cu moartea şi alte vătămări, transmis pe mai multe adrese de e-mail ale unui teatru, poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul I.G.P.R. au efectuat cercetări în cadrul unui dosar penal. Dosarul penal a fost înregistrat iniţial la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi, ulterior, a fost declinat către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3. În urma activităţilor de cercetare, a fost identificată persoana bănuită că ar fi transmis mesajul, aceasta fiind reţinută pentru 24 de ore de poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale”, a transmis, luni seară, Poliţia Română.

Sursa citată a precizat că ulterior, suspctul a fost prezentat procurorului de supraveghere, care a admis propunerea de punere în mişcare a acţiunii penale şi a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar, pentru 60 de zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”ameninţarea unei persoane sau a unui grup de persoane, prin intermediul unui sistem informatic(...)”, faptă prevăzută de articolul 6 indice 1 din O.U.G. 31/2002, privind interzicerea organizaţiilor, simbolurilor şi faptelor cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni de genocid contra umanităţii şi de crime de război.

 ”Cercetările sunt continuate de poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, pentru administrarea probatoriului şi tragerea persoanei la răspundere penală. Activităţile investigative desfăşurate de poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale au beneficiat de sprijinul colegilor din cadrul I.G.P.R. - Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate”, a mai transmis Poliţia Română.

Un mesaj care cuprinde ameninţări cu moartea la adresa actriţei Maia Morgenstern a fost trimis către Teatrul Evreiesc de Stat şi este semnat ”din partea partidului AUR”.

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) reclamă, sâmbătă seară, ”înscenări mizerabile” în numele formaţiunii şi transmite întreaga susţinere pentru Maia Morgenstern.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.