Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a transmis, în avizare interministerială, proiectul de Hotărâre a Guvernului prin care se prelungeşte perioada în care proprietarii pădurilor supuse restricţiilor de exploatare pot primi compensaţii financiare, până la 31 decembrie 2022.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul de act normativ vizează compensaţiile reprezentând contravaloarea produselor pe care proprietarii nu le recoltează, din cauza funcţiilor de protecţie stabilite prin amenajamente silvice, care determină restricţii în recoltarea de masă lemnoasă, precizează ministerul.

„Mă bucur că primul act normativ pe care îl semnez, în calitate de ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor, este unul menit să îi sprijine pe proprietarii de păduri care, din cauza regimului de protecţie strictă, nu pot exploata aceste resurse. Este normal, atunci când vorbim despre restricţii, măsuri de conservare şi non-intervenţie, să oferim compensaţii celor afectaţi. Prin asumarea şi respectarea acestor restricţii, proprietarii sprijină, în mod direct, eforturile noastre privind conservarea biodiversităţii din aceste zone, a ecosistemelor şi a patrimoniului natural. Comisia Europeană a înţeles acest lucru şi a aprobat schema de ajutor de stat. Sunt convins că această măsură vine cu multiple beneficii, atât pentru proprietari, cât şi pentru pădurile noastre”, a declarat Barna Tánczos ministrul mediului, apelor şi pădurilor.

Termenul iniţial pentru acordarea compensaţiilor, conform HG 447/2017, expiră la 31 decembrie 2020. După parcurgerea etapei de avizare interministerială, proiectul de act normativ va fi supus aprobării Executivului, în următoarea şedinţă de Guvern.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.