Autorităţile din mai multe judeţe sunt în alertă din cauza creşterii debitelor pe mai multe râuri care sunt constant monitorizate. Până acum s-a intervenit, mai mult preventiv, în judeţele Arad, Hunedoara, Caraş-Severin şi Alba

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit ISU Arad, echipaje ale Detaşamentului de Pompieri Sebiş intervin în zona limitrofă a oraşului pentru deblocarea unor poduri, podeţe si punţi de trecere în scopul prevenirii inundaţiilor în urma creşterii debitelor văilor din bazinul Crişului Alb. 

”În acest moment nu există nici o localitate inundată”, a transmis ISU Arad.  

ISU Hunedoara anunţă că DJ 762, în zona Baia de Cris şi Rişca, este inundat între km 1 si 2 pe o portiune de 100 m.  

”Circulaţia rutieră este restricţionată în zonă pentru autovehiculele mici. Echipajele ISU monitorizează zonele cu risc de apariţie a inundaţiilor”, a mai transmis ISU Hunedoara.  

Sursa citată a precizat că nu au fost afectate gospodarii , doar terenuri agricole.  

”În urma activităţii de recunoaştere în zona barajului Mihăileni efectuată de un echipaj din cadrul Secţiei Brad s-a constatat faptul că există pericolul  de inundare a 4 gospodării din localitatea Mihăileni şi de inundare a DN 74”, a mai transmis ISU Hunedoara.  

Sursa citată a precizat că echipajele ISU se deplasează pentru monitorizarea zonelor cu risc producere inundaţii în localităţile Cărăstău, Birtin, Tătărăştii de Criş, Prihodişte, Vaţa de Jos, Ociu şi Ocişor. 

În Caraş-Severin, unde autorităţile monitorizează bazinul hidrografic Bistra, Enel informează ca s-a reluat alimentarea cu energie electrica a abonaţilor casnici din Rusca Montana.  

”Au rămas nealimentaţi câţiva operatori economici. Echipele de muncitori caută avaria în vederea remedierii”, a transmis ISU Caraş-Severin.  

De asemenea, sunt în alertă autorităţile din judeţul Alba, unde este avertizare hidrologică pentru râul Arieş.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.