Procurorii DNA fac, miercuri, percheziţii la trei adrese din judeţul Neamţ, într-un dosar vizând suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2019-2020, în contextul încheierii de către Administraţia Domeniului Public Sector 1 a unor contracte de achiziţii publice. "Gărduleţe, stâlpişori, bănci şi coşuri de gunoi achiziţionate şi montate la preţuri astronomice de către firme de casă. Aceasta a fost principala preocupare a ADP Sector 1 în mandatul fostului primar şi a echipei lui", a afirmat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - "DNA îmi dă dreptate, procurorii anticorupţie fac astăzi percheziţii într-o anchetă care are legătură cu contractele dubioase încheiate, în perioada 2019-2020, de către foştii şefi ai Administraţiei Domeniului Public Sector 1. Gărduleţe, stâlpişori, bănci şi coşuri de gunoi achiziţionate şi montate la preţuri astronomice de către firme de casă. Aceasta a fost principala preocupare a ADP Sector 1 în mandatul fostului primar şi a echipei lui. În toată această perioadă, a fost practic un dezmăţ financiar pe banii cetăţenilor Sectorului 1", a afirmat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, într-o postare pe Facebook.

Armand a susţinut că, încă de când era consilier local, a atras atenţia asupra neregulilor privind achiziţiile făcute de ADP Sector 1 şi a făcut plângere penală la DNA.

"În momentul în care am fost aleasă primar, am schimbat rapid conducerea ADP Sector 1 şi am blocat derularea contractelor cu aceste firme suspecte", a subliniat primarul.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2019-2020, în contextul încheierii de către Administraţia Domeniului Public Sector 1 a unor contracte de achiziţii publice.

"În cursul zilei de 03 noiembrie 2021, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, se efectuează percheziţii domiciliare în trei locaţii situate în judeţul Neamţ", a transmis, miercuri, DNA.

În acest caz, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.