Directorul general al ANPC Paul Anghel avertizează consumatorii să citească foarte atent etichetele produselor de post, precizând că în anii anteriori comisarii au găsit la vânzare mărfuri prezentate ca făcând parte din această categorie, dar care conţineau ouă, zer pudră, frişcă sau alte ingrediente. Anghel prezintă o serie de recomandări pentru alegerea produselor de post dorite şi menţionează că inscripţii de genul ”praf de ouă”, ”zer praf” sau ”praf de iaurt” demonstrează că produsele nu sunt de post.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pentru ca produsele pe care le cumparati in perioada postului, premergatoare sarbatorilor pascale, sa nu prezinta un pericol pentru sanatatea dumneavoastră va recomand să acordati o atentie deosebita listei ingredientelor. In cazul in care aceasta contine si ingrediente de origine animala, respectiv lapte praf, zer praf, pudra de oua, trebuie sa stiti ca aceste produse nu fac parte din grupa produselor de post”, precizează directorul general al ANPC.

Acesta recomandă verificarea completă a etichetelor, verificarea valabilităţii produselor şi refuzarea produselor care nu au toate informaţiile pe etichetă.

”Urmariti daca in magazin sunt respectate conditiile de pastrare specificate de producator, in special temperatura. Nu cumparati produse care au fost tinute la temperaturi mai mari decat cea specificata. Dupa achizitie, respectati si la domiciliu conditiile de depozitare precizate pe ambalaj. Nu cumparati produse alimentare din locuri neautorizate intrucat comerciantul respectiv nu are posibilitatea sa asigure conditiile optime de transport, depozitare si comercializare si riscati sa achizitionati un produs neconform sau chiar nesigur care poate sa va afecteze sanatatea”, mai spus Anghel.

Acesta precizează că în anii anteriori, comisarii ANPC au gasit la comercializare produse precum ”pizza de post”, dar care conţinea cazeină - substanta proteica din lapte, produsul nefiind astfel un produs „ de post”, cu efectul dezinformarii consumatorilor.

De asemenea, s-au desscoperit şi alte produse etichetate ca fiind de post, dar care aveau în componenţă zer praf, iaurt praf, praf de ouă sau frişcă, acestea nefiind de post.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.