Poliţiştii de frontieră români şi cei din Serbia vor forma patrule mixte la graniţa din sud-est pentru asigurarea unui schimb mai rapid de informaţii despre grupurile de migranţi care ar putea intra şi în România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Afacerilor Interne din România, Petre Tobă s-a întâlnit, joi, în Serbia, la Djerdap, cu omologul său sârb Nebojsa Stefanovic. Cei doi oficiali au convenit că este nevoie de măsuri concrete pentru ca fronierele celor două state să fie consolidate mai ales în contextul afluxului de migranţi.

Una dintre primele măsuri este ca poliţiştii români de frontieră şi cei sârbi să formeze patrule mixte. Asfel vor fi schimburi de informaţii mai rapide despre grupurile care ar putea să treacă ilegal pe la frontiera de sud-est a României.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

“România a luat măsuri suplimentare de creştere a siguranţei la frontieră, deoarece avem o responsabilitate în plus, ca stat care gestionează 2.070 de kilometri de frontieră externă a UE. În acest context, este nevoie de o consolidare a cooperării inclusiv la frontiera româno-sârbă” a declarat ministrul Petre Tobă.

O altă măsură pe care cei doi miniştri intenţionează să o aplice este modificarea acordului de readmisie a persoanelor care trec fraudulos frontiera încheiat între cele două ţări. În acest moment, acordul presupune ca persoanele care au trecut ilegal fronitera de stat să fie trimişi în ultima ţară în care au intrat înainte să fie prinşi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.