Doctorii Soran Gavril, şeful clinicii de chirurgie de la Spitalul de Urgenţă din Reşiţa, Niculina Faur, şefa secţiei de psihiatrie Poroschia, Teleorman, Gheorghe Vasile Basarab, şeful clinicii de Cardiologie de la Spitalul Judeţean Hunedoara şi Imre Sandor Benedek de la Spitalul Judeţean Mureş au fost găsiţi în incompatibilitate de inspectorii ANI.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Inspectorii de la ANI au verificat mai mulţi medici cu funcţii de conducere din spitale şi au descoperit că cazuri în care aceştia lucrau şi în spital dar conduceau şi cabinete sau clinici medicale private.

Doctorul Soran Gavril, şef al Secţiei de Chirurgie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Caraş Severin s-ar fi aflat în incompatibilitate, spun inspectorii ANI, între 7 octombrie 2010 şi 29 octombrie 2014 pentru că administra şi societatea comercială DR. Gavril Soran-Chirurgie SRL care are ca obiect  de activitate asistenţa medicală specializată.

Doctorul Niculina Faur, şefa secţiei de Psihiatrie Acuţi II de la Spitalul de Psihiatrie Poroschia, Teleorman a fost găsită în incompatibilitate, potrivit ANI, pentru că, din 10 octombrie 2011 deţine şi funcţia de asociat unic şi cea de administrator în cadrul SC Psihomed SRL.

Gheorghe Vasile Basarab, şeful Secţiei de Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Hunedoara se află în incompatibilitate, potrivit inspectorilor ANI pentru că, din 23 mai 2007 este şi administrator al SC Laura BGCL SRL.

Imre Sandor Benedek de la Spitalul Judeţean Mureş a fost găsiţi în incompatibilitate de inspectorii ANI pentru că, pe lângă funcţia din spital a fost şi administrator al SC Locativ SA în perioada 1 martie 2006 - 10 februarie 2011

Potrivit legii, persoanele faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate sunt decăzute din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani. Evaluarea făcută de ANI poate să fie contestată în instanţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.