Patru puncte de prim-ajutor funcţionează, de joi, în municipiul Buzău, iar Primăria a încheiat un acord cu Colegiul Farmaciştilor, pentru ca persoanele care se simt rău din cauza temperaturilor extrem de ridicate să poată merge în orice farmacie din oraş pentru a se răcori şi primi ajutor. Directorul Crucii Roşii Buzău, Floarea Bârzu, spune însă că în Buzău nu a fost amenajat niciun cort anticaniculă, cu ventilaţie şi dozatoare de apă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primăria Buzău a anunţat că în municipiul reşedinţă de judeţ vor funcţiona în perioada caniculară patru puncte de acordare a asistenţei medicale. Acestea sunt amplasate la Primăria Buzău, în Piaţa Centrală, în Piaţa Crâng şi în Piaţa Dorobanţi, zone intens frecventate de buzoieni.

De asemenea, municipalitatea a încheiat un protocol cu Colegiul Farmaciştilor, astfel încât persoanele care se simt rău din cauza temperaturilor ridicate să poată merge în orice farmacie din oraş pentru a se răcori şi primi ajutor.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Directorul Crucii Roşii, filiala Buzău, Floarea Bârzu, prezentă, joi, în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău convocat de Prefectură, a criticat faptul că în oraş nu există niciun cort anticaniculă, cu aer condiţionat, apă şi tot ce este necesar pentru acordarea primului ajutor.

”Atribuţiile noastre sunt limitate, pentru că noi avem voluntari, nu angajaţi ca instituţiile care au rol să intervină în caz de caniculă. Pe de altă parte, în municipiul Buzău vreau să vă spun că nu există niciun cort anticaniculă, ventilat corespunzător şi dotat cu ce trebuie pentru a-i putea ajuta pe oameni. Noi avem corturi în dotare, însă nu sunt ventilate, e mai cald ca afară şi atunci nu le putem folosi pentru că dacă băgăm un om acolo îl omorâm. Ar trebui să discutăm toate instituţiile şi să se dispună achiziţionarea unor astfel de corturi care să fie folosite an de an la nevoie”, a declarat directorul Crucii Roşii, filiala Buzău.

Cea mai mare parte a ţării se află, joi, sub cod galben de caniculă, iar temperaturi extrem de ridicate se vor înregistra şi la finalul săptămânii, cea mai mare parte a ţării urmând a se afla sub cod portocaliu sau galben de caniculă. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.