Patru copii cu sindrom hemolitic uremic mai sunt internaţi la Spitalul "Marie Curie", ultimul fiind adus în urmă cu o zi de la Institutul "Matei Balş", a declarat, miercuri, medicul Mihaela Bălgrădean, şeful Secţiei de nefrologie, precizând că în starea cea mai gravă este copilul de la Feteşti, care a mâncat sarmale,

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Medicul a precizat că fetiţa aflată în stare gravă va necesita dializă pentru mult timp.

Al doilea copil adus de la Feteşti, care mâncase supă de pui, este în stare bună şi va fi externat miercuri.

Un al treilea copil, din Mioveni, va fi supus unui RMN, iar joi va pleca şi el acasă.

Cel de-al patrulea copil aflat la Marie Curie este o fetiţă din Bucureşti, în vârstă de un an si două luni, adusă marţi dimineaţă de la Institutul Matei Balş, unde fusese internată în urmă cu câteva zile. Medicul a precizat că în acest caz este o vorba despre o formă incompletă de sindrom hemolitic uremic.

Medicul Mihaela Bălgrădean a mai declarat că nu întotdeauna sunt prezente toate simptomele, mulţi copii neavând insuficienţă renală acută, dar având celelelate manifestări ale bolii, care sunt foarte severe. Ea a avertizat că manifestarea comună în cazul tuturor acestor copii este boala diareică, motiv pentru care aceste simptome trebuie luate în serios de către părinţi.

Din 29 ianuarie au fost transferaţi la Spitalul ”Marie Curie” din Bucureşti 16 copii, majoritatea din Argeş, cu sindrom hemolitic uremic sau cu suspiciuni de SHU. Dintre aceştia, trei fetiţe din Argeş au murit în spital, pe 4, 15 şi 16 februarie.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.