Patriarhul Daniel a transmis luni un mesaj de condoleanţe în care a adus un omagiu sportivului Ivan Patzaichin, pe care l-a numit model de profesionalism, onestitate morală, modestie şi patriotism.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ivan Patzaichin, canoist cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară şi triplu laureat cu argint, a murit duminică dimineaţă, la vârsta de 71 de ani.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a transmis luni: „Am aflat cu adâncă întristare vestea trecerii din această viaţă, după o grea suferinţă, a domnului Ivan Patzaichin, unul dintre cei mai mari sportivi ai României din toate timpurile, un om a cărui viaţă a fost luminată de credinţă vie în Dumnezeu şi animată de iubire profundă pentru ţara sa, pe care a reprezentat-o cu mare cinste la nivel internaţional”.

„Model de profesionalism, onestitate morală, modestie şi patriotism, domnul Ivan Patzaichin rămâne una dintre cele mai iubite şi respectate personalităţi ale vieţii sportive româneşti şi internaţionale. Adresăm sincere condoleanţe familiei îndoliate, prietenilor şi tuturor celor îndureraţi. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”.

Patzaichin va fi înmormântat cu onoruri militare, marţi, la cimitirul Bellu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.