Patriarhia Română transmite, luni, că se roagă pentru sufletele celor omorâţi în două biserici din Egipt chiar în timpul rugăciunii din Duminica Floriilor şi pentru ca răniţii să se vindece, dar şi pentru a aduce pace în sufletele celor "tulburaţi de violenţă şi ură".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un comunicat de presă, Patriarhia Română exprimă durerea faţă de atentatele din Egipt.

"Am aflat cu multă durere de vestea uciderii a 44 de creştini şi de rănirea a peste 100 în urma sângeroaselor atacuri comise în ziua de 9 aprilie 2017 asupra bisericii creştine copte din oraşul Tanta şi asupra bisericii Sfântul Marcu din oraşul Alexandria de către gruparea teroristă Stat Islamic. Ne rugăm Preamilostivului Dumnezeu să odihnească în pacea şi iubirea Sa sufletele celor omorâţi chiar în timpul rugăciunii din Duminica Floriilor şi să dăruiască vindecare grabnică celor răniţi", a precizat sursa citată.

Potrivit Patriarhiei, tot mai mulţi creştini cad victime ale manifestărilor extreme de violenţă şi ură.

"Astăzi, constatăm cu îngrijorare că tot mai mulţi creştini din diferite părţi ale lumii cad victime ale unor manifestări extreme de violenţă şi ură. În acest context, este necesar ca oamenii să înţeleagă că pot şi trebuie să trăiască în pace şi în armonie socială indiferent de religie", mai spune Patriarhia

Totodată, instituţia bisericească din România spune că se roagă şi pentru sufletele celor tulburaţi de violenţă şi ură.

Două atentate cu bombă revendicate de gruparea Stat Islamic au vizat duminică biserici copte din Egipt, unul soldat cu 27 de morţi în oraşul Tanta, iar celălalt cu 17 morţi, la Alexandria, cu trei săptămâni înainte de vizita Papei Francisc în această ţară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.