Patriarhia Română îi îndeamnă pe toţi preoţii şi credincioşii să o pomenească în rugăciuni pe Alexandra, fata dispărută din Olt, despre care se presupune că ar fi fost ucisă la Caracal, pe părinţii şi rudele acesteia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Patriarhia Română a transmis sâmbătă, printr-un comunicat de presă, că îşi exprimă compasiunea şi solidaritatea faţă de durerea prin care trece familia tinerei din Olt. 
 
“Patriarhia Română îşi exprimă sincera compasiune şi solidaritate faţă de durerea prin care trece familia tinerei Alexandra Măceşanu, victima unei răpiri care a indignat puternic societatea românească în aceste zile. În aşteptarea rezultatului cert al anchetei autorităţilor care cercetează acest caz cutremurător, Patriarhia Română îndeamnă pe toţi preoţii şi credincioşii să o pomenească în rugăciuni pe Alexandra, pe părinţii şi rudele îndurerate ale acesteia”, se arată în comunicatul remis News.ro.
 
Patriarhia se arată îngrijorată de numărul în creştere al femeilor care devin victime ale violenţei şi traficului de persoane. 
 
“Ne exprimăm speranţa că acest caz va fi elucidat în cel mai scurt timp posibil de către autorităţi, iar cei vinovaţi vor fi pedepsiţi conform legilor în vigoare. Totodată, ne îngrijorează numărul crescând al femeilor care devin victime ale violenţei şi ale traficului de persoane, fapt care degradează demnitatea umană şi pacea socială.În acest sens, pe lângă rugăciune, trebuie intensificate acţiunea de solidaritate cu familiile afectate şi promovarea unui comportament responsabil în societate”, a mai precizat Patriarhia.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.