Pasarela Popeşti Vest, care leagă Sectorul 4 al Capitalei de oraşul Popeşti-Leordeni, a fost dată în folosinţă marţi, primarul Sectorului 4 Daniel Băluţă afirmând co această ocazie că pentru prima dată, conducători de instituţii aleşi din partea unor entităţi politice profund diferite se unesc pentru binele oamenilor, un model de bune practici, ce poate fi replicat şi în alte domenii ale statului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

”Un aer mai curat, fără aglomeraţie şi fără stat la cozi în trafic! De asta vor avea parte, începând de astăzi, locuitorii zonei de sud a Sectorului 4, dar şi cei ai oraşului Popeşti-Leordeni, odată cu inaugurarea pasarelei pietonale, care leagă cele două Unităţi Administrativ Teritoriale ( UAT-uri). Construit în mai puţin de un an de zile, având o lungime de 65 de metri, pasajul care trece peste liniile de metrou din zona staţiei Berceni, va asigura circulaţia zilnică a aproximativ 10.000 – 12.000 de locuitori şi va reduce timpul de deplasare din oraşul Popesti către staţia de metrou Berceni, de la 15-20 minute la mai puţin de 5 minute”, anunţă Primăria Sectorului 4.

Amplasată pe trei terenuri, dintre care două aparţinând domeniului public al Sectorului 4 şi oraşului Popeşti-Leordeni, iar altul, aflat în administrarea Metrorex S.A., pasarela Popeşti Vest are o suprafaţă construită de 192 mp şi un regim de înălţime de P+2E. Compusă din 3 părţi principale, însemnând două  turnuri verticale de circulaţie, (unul construit în Sectorul 4, iar celălalt în Popeşti-Leordeni) şi un pasaj orizontal cu o lungime de 65 de metri, pasarela  este realizată dintr-o structură metalică, cu faţade longitudinale din panouri vitrate mari din tâmplărie tip perete cortină, cu geam duplex securizat.

Totodată, zona centrală a construcţiei este susţinută de doi stâlpi intermediari din beton armat, iar pentru rezistenţa structurii, s-au executat piloţi foraţi la o adâncime de 14 metri.

Mai mult, structura este prevăzută cu o serie de elemente speciale la interior: balustradă metalică, semnalistică destinată transportului de biciclete, benzi ceramice de direcţionare a persoanelor cu deficienţe de vedere, suprafeţe şi pardoseli anti-derapante, necesare pentru siguranţa pietonilor, al căror acces pe pasarelă se va face pe la parterul celor două turnuri, dotate cu scări şi lifturi. Valoarea investiţiei este de 7 milioane de lei cu TVA.

”Pentru prima dată, conducători de instituţii, aleşi din partea unor entităţi politice profund diferite, se unesc pentru binele oamenilor. Un model de bune practici, ce poate fi replicat şi în alte domenii ale statului. Am reuşit în ultimii ani ca împreună, să facem nişte paşi importanţi pentru dezvoltarea zonei de sud. Am început cu lărgirea şoselei Berceni, am finalizat pasarela pietonală dintre Sectorul 4 şi Popeşti Leordeni, continuăm cu realizarea staţiei de metrou „Tudor Arghezi” şi deja, împreună cu Primăria Capitalei şi cu Consiliul Judeţean Ilfov, judecăm lucrurile în aşa mod încât să putem extinde magistrala de metrou până în comuna Berceni. Toate aceste lucruri au un impact deosebit asupra calităţii vieţii oamenilor, asupra calităţii mediului, aşa că nu facem altceva decât să respectăm votul pe care l-am primit din partea cetăţenilor. Şi, aşa cum am demonstrat deja, toate proiectele de dezvoltare pe care noi le generăm în Sectorul 4, sunt şi vor fi în consens absolut cu planurile de dezvoltare ale Primăriei Capitalei, aşa cum este firesc”, a declarat Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4.

 “Este singurul obiectiv realizat între două unităţi administrativ teritoriale şi sper ca acest lucru să fie de bun augur pentru toate localităţile din judeţul Ilfov şi chiar din ţară.”, a afirmat Petre Iacob, primarul oraşului Popeşti-Leordeni.

Prezent la eveniment, Primarul General al Capitalei, Nicuşor Dan, a recunoscut că zona de sud a Bucureştiului are nevoie urgentă de dezvoltare, iar pentru aceasta, investiţiile în infrastructură sunt vitale.

”În primul rând, vă mulţumesc pentru invitaţie. Îl felicit pe Primarul Sectorului 4, îl felicit pe Primarul oraşului Popeşti Leordeni, felicit şi Consiliul Judeţean Ilfov pentru că a alocat o parte din bani pentru această investiţie. Sunt un adept al dezvoltării, am spus-o. Bucureştiul şi Ilfovul au nevoie de dezvoltare, zona de sud are nevoie de dezvoltare şi trebuie să avem grijă ca aceasta să fie sustenabilă, pentru că avem o problemă mare de poluare a aerului. De aceea, consider că această investiţie merge în sensul dezvoltării durabile a Bucureştiului şi a Ilfovului, pentru că stimulează oamenii să folosească mijloacele de transport în comun. Şi, aşa cum văd eu Bucureşti - Ilfov, în perioada următoare, avem nevoie de un Plan Urbanistic General, real, aplicat, care să stimuleze dezvoltarea, care să echilibreze oraşul, care să aducă investiţii în zona de sud a Capitalei. Avem nevoie de foarte multă dezvoltare, şi aici avem nevoie de sprijinul Guvernului, să ne fie alocaţi bani prin PNRR”, a declarat Nicuşor Dan, Primarul General al Capitalei.

Tot despre nevoia de dezvoltare a zonei de sud a vorbit şi preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Hubert Thuma.

“Zona de sud are nevoie de dezvoltare, iar cel mai important aspect este traficul între Bucureşti şi Ilfov. Tocmai de aceea, am început deja discuţiile cu cei trei primari, pentru ca după finalizarea construcţiei noii staţii de metrou, pe care Primăria Sectorului 4 o realizează, să putem, în cel mai scurt timp, să aducem metroul în Popeşti Leordeni.”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Hubert Thuma.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.