Membrii misiunii medicale româneşti aflată în Republica Moldova, precumşi cei care au fost în Italia, au primit paşapoarte diplomatice, gest simbolic, calificat de ministrul de Externe Bogdan Aurescu drept ”un mesaj de recunoştinţă şi mulţumire”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În semn de înaltă apreciere şi recunoaştere pentru contribuţia deosebită a personalului misiunii medicale române care s-a deplasat în Italia, precum şi a celui al misiunii medicale române care se află în Republica Moldova, în unele dintre zonele cele mai afectate de pandemia de COVID-19 din cele două state, pentru oferirea serviciilor de asistenţă medicală specializată în vederea tratării pacienţilor infectaţi, ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a dispus, în mod excepţional, eliberarea de paşapoarte diplomatice electronice pentru membrii acestor echipe medicale”, a anunţat ambasadorul român la Chişinău Daniel Ioniţă sâmbătă, când membrii delegaţiei române şi-au primit paşapoartele.

Ministrul Bogdan Aurescu a declarat: ,,Ministerul Afacerilor Externe a dorit să aducă, prin acest gest simbolic de acordare a unor paşapoarte diplomatice, un mesaj de recunoştinţă şi mulţumire personalului medical român care luptă în linia întâi şi se expune, cu curaj, unor riscuri însemnate pentru a veni în ajutorul cetăţenilor din alte state, contribuind astfel, ca veritabili ambasadori ai statului român, la dezvoltarea şi consolidarea relaţiilor României cu aceste state şi la ridicarea profilului internaţional al ţării noastre. România a dovedit, o dată în plus, mulţumită acestor profesionişti, că este un stat partener implicat şi de încredere, care intervine, în spirit de solidaritate, atunci când situaţia o impune. Contextul dificil creat de pandemia actuală a dovedit, tuturor, inclusiv la nivel internaţional, faptul că prietenii adevăraţi la nevoie se cunosc – România a fost destinatarul unor gesturi de generozitate şi solidaritate din partea altor state şi, la rândul său, a luat măsuri pentru a veni în ajutorul celor afectaţi, demonstrând că are capacitatea, la nivelul instituţiilor, precum şi la nivel personal, de mobilizare susţinută şi reacţie rapidă”.

Ambasadorul Ioniţă a precizat că acest paşaport înseamnă nu doar privilegii ci şi ”o imensă responsabilitate”.

”Dragi colegi diplomaţi, Îmi revine mie extraordinara plăcere şi onoare să vă înmânez aceste paşapoarte. Bun venit în corpul diplomatic al României, dragi colegi diplomaţi!  Acest paşaport, aşa cum scrie pe ultima sa pagină, aduce cu sine privilegii, dar şi o imensă responsabilitate, de care sunt convins că vă veţi achita cu onoare. Felicitări din inimă!”, a conchis diplomatul.

Ceremonii similare au fost organizate de Consulatele Generale ale României de la Bălţi şi Cahul pentru personalul Misiunii medicale umanitare care acţionează în aceste localităţi.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.