Salvamontiştii din Neamţ au anunţat că pârtiile de schi şi sanie ale complexului Durău Park s-au deschis oficial, fiind îndeplinite condiţiile de siguranţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Începând de astăzi, 26 decembrie, pârtiile de schi şi sanie ale complexului Durău Park s-au deschis oficial", au anunţat reprezentanţii Salvamont Neamţ, care au precizat că o echipă de salvamontişti şi administratorul pârtiei au analizat montarea elementelor de siguranţă, a panourilor avertizoare şi a celor care interzic anumite activităţi.

Punctul de prim-ajutor va fi deservit de personal specializat pe toată perioada sezonului schiabil.

"Având în vedere că documentaţia pentru emiterea Avizului de Siguranţă Montană corespunde cu situaţia existentă în complexul Durău Park şi că aceasta este completă în conformitate cu legislaţia şi cerintele actuale, considerăm că întreaga activitate din complexul sporturilor de iarnă Durău Park poate începe", au arătat aceştia.

Totodată, salvamontiştii au amintit regulile de conduită pentru schiori şi alte persoane care utilizează pârtiile şi traseele de schi pentru agrement:

a) să schieze în aşa fel încât să nu pună în pericol viaţa altui schior sau să îi cauzeze acestuia un prejudiciu;

b) să îşi adapteze viteza şi maniera proprie de a schia conform pregătirii tehnice, condiţiei fizice, stării zăpezii, gradului de dificultate a pârtiei, condiţiilor atmosferice şi densităţii traficului de pe pârtie;

d) să depăşească pe schiorul aflat în aval fie pe partea dreaptă, fie pe partea stângă, cu condiţia ca această depăşire să fie suficient de largă pentru a evita o eventuală evoluţie neaşteptată a celui ce urmează să fie depăşit;

e) să se asigure, printr-un examen atent al traficului din amonte şi al celui din aval, că atât el, cât şi alţi schiori sunt în afara oricărui pericol cu ocazia traversării unei pârtii sau a reluării parcursului după o oprire temporară pe pârtie;

f) să evite staţionarea pe pârtie, mai ales pe porţiunile înguste ale acesteia sau pe cele lipsite de vizibilitate. În cazul căderii, să elibereze pârtia în cel mai scurt timp posibil;

g) să utilizeze numai marginea pârtiei, în cazul în care este obligat să urce sau să coboare pe jos;

h) să respecte indicatoarele de semnalizare şi balizele de marcare instalate pe pârtiile şi traseele de schi;

i) să anunţe postul de prim-ajutor, în cazul accidentării unui schior, şi să acorde sprijin la transportarea acestuia – doar la solicitarea echipei Salvamont !!!

j) să îşi decline identitatea în faţa organelor abilitate, în cazul în care a fost martorul unui accident sau a provocat el însuşi accidentul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.