Participanţii la "Marşul pentru viaţă" din Capitală au ajuns, la ora transmiterii acestei ştiri, în Parcul Tineretului, numărul acestora depăşind 4.000, după ce pe traseu li s-au alăturat şi alţi oameni. Circulaţia a fost oprită pe bulevardele Unirii şi Dimitrie Cantemir, pe sensul spre Tineretului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Participanţii la "Marşul pentru viaţă" au ajuns, la ora transmiterii acestei ştiri, în parcul Tineretului, punctul final al manifestaţiei.

Numărul celor care participă la acest marş a ajuns la aproximativ 4.000, pe traseul parcurs de la Parcul Unirii la Parcul Tineretului oamenii scandând "Viaţă".

Pe durata deplasării, traficul rutier a fost orit pe bulevardul Dimitrie cantemir, pe sensul spre Tineretului. De asemenea, a fost întrerură circulaţia rutieră şi pe bulevardul Unirii.

Participanţii la manifestaţie s-au adunat în jurul orei 12.00 în Parcul Unirii, unde au împărţit baloane colorate şi pancarte cu mesaje precum "Cu fiecare copil, un înger vine in lume", "Sunt iubire, Sunt pentru viaţă", "Ajută mama şi copilul, ei depinde de tine", "Femeile merită mai mult decât avortul".

În jurul orei 13.00, participanţii au plecat în marş din Parcul Unirii.

Între participanţi se numără, ca în fiecare an, şi preoţi, Biserica Ortotoxă anunţând, de altfel, că sprijină acest marş, organizat de Asociaţia "Studenţi pentru viaţă", iar "participarea clerului şi mirenilor la acest eveniment nu este obligatorie, ci benevolă”.

Unul dintre preoţii prezenţi la marş, Ionuţ Ungureanu, de la parohia "Sfântul Grigorie" din Capitală a spus că a venit "pentru a susţine viaţa".

"Sunt aici pentru a susţine femeile penteu ca merita tot respectul din lume, pentru Creaţia lui Dumnezeu care i-a fost lăsată ca aceşti copii sa vina la dansul. Avortul este o crima. Nu trebuie sa se întâmple", a spus o femeie care participă la acest marş.

La manifestaţie ia parte şi Gigi Becali, care a venit însoţit de mai multe persoane îmbrăcate în costume populare, acestea având steaguri de mari dimensiuni.

"Sunt peste 290 de oraşe din România şi din Republica Moldova în care se organizează acest marş. Mesajul pe care noi vrem să îl transmitem este necesitatea sprijinului şi solidarităţii pentru femeile aflate în criza de sarcină. Este vorba de acele femei care, deşi se bucură foarte mult în momentul în care află că sunt însărcinate, când dau vestea partenerului şi familiei se confruntă cu reacţii negative, presiuni şi uneori chiar cu situaţia în care sunt forţate să facă avort. Considerăm că unei societăţi civilizate trebuie să îi pese mult mai mult de problemele  cu care se confruntă aceste femei. Şi dorim să ne manifestam sprijinul, susţinerea pentru ele. În mod clar dorim să precizăm că nu milităm pentru interzicerea avortului, nu acesta este scopul marşului", a declarat, pentru News.ro, Alexandra Nadane, preşedinta Asociaţiei "Studenţi pentru Viaţă", care organizează acest marş.

Tema "Marşului pentru viaţă" - aflat la cea de-a şaptea ediţie - este "Ajută mama şi copilul! Ei depind de tine”, organizatorii spunând că România ocupă locul al doilea în statistica numărului de avorturi: 22.743.390 de avorturi legale, chirurgicale, doar în spitalele de stat, în perioada 1958 - iunie 2016, faţă de o  populaţie de 19.760.000 de persoane la 1 ianuarie 2016.

Potrivit organizatorilor, la finalul marşului, în Parcul Tineretului va avea loc şi un concert, susţinut de formaţiile Coco şi Schimbul 3, precum şi de artiştii Dragoş Bădoi şi Maria Coman.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.