Un parking auto din cel mai mare cartier din Cluj-Napoca este prevăzut pe acoperiş cu zonă verde şi un teren de baschet. Parkingul Mogoşoaia urmează a fi dat în folosinţă până la finalul acestei luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Asociaţia Pro Infrastructură a filmat aerian stadiul lucrărilor de execuţie la patru parkinguri din Cluj-Napoca, în zona universitară Haşdeu şi în Cartierul Mănăştur, cel mai mare din oraş.

Sute de garaje au fost demolate şi, astfel, se ridică patru parkinguri pentru a deservi aproximativ 1.250 de autoturisme.

Parkingul Mogoşoaia, prevăzut cu trei niveluri de parcări, are pe acoperiş şi un teren de baschet împrejmuit cu zonă verde, o premieră în Cluj-Napoca.

”Un exemplu pozitiv îl reprezintă Parkingul Mogoşoaia, unde peste cele trei nivele de parcări a fost amenajat un spaţiu verde generos pentru recreere şi pentru diverse activităţi sportive în aer liber. Salutăm astfel de investiţii în zonele urbane aglomerate din România, unde lipsa spaţiilor verzi şi a parcărilor insuficiente provoacă numeroase neajunsuri cetăţenilor”, a transmis Asociaţia Pro Infrastructură.

Investiţia în Parkingul Mogoşoaia se ridică la 15,4 milioane de lei. Parcarea va avea 292 locuri de parcare, inclusiv locuri pentru persoane cu dizabilităţi, 80 de locuri pentru biciclete, 23 locuri de parcare pentru motociclete şi 9 locuri de parcare pentru maşini electrice, plus staţii de încărcare.

Tot în Cartierul Mănăştur se vor da în folosinţă două parkinguri pe Strada Primăverii, cu o capacitate de 379, respectiv 266 locuri, iar în zona universitară Haşdeu încă unul, cu 320 de locuri de parcare. Toate sunt construite cu fonduri din bugetul local.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.