Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a început urmărirea penală in rem pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă în cazul azilului de bătrâni care a luat foc sâmbătă dimineaţă, iar procurorii, împreună cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti – Ilfov, fac cercetări la locul faptei pentru stabilirea cauzei incendiului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia Capitalei a anunţat, sâmbătă, că procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri fac cercetări cu privire la modalitatea de desfăşurare a activităţii în căminul pentru persoane vârstnice din Sectorul 3, unde a izbucnit un incendiu sâmbătă dimineaţă, în urma căruia o persoană a murit şi alte 19 au fost rănite.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Capitalei au mers la spitalele unde au fost transportate cele 19 persoane evacuate din clădire, pentru identificarea lor şi pentru anunţarea familiilor. De asemenea, trupul persoanei care a murit în urma incendiului va fi transportat la Institutul Naţional de Medicină Legală pentru realizarea necropsiei.

Potrivit poliţiştilor, au început cercetările la loc faptei pentru stabilirea cauzei incendiului, iar în cauză s-a dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la infracţiunile de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

O persoană a murit, iar alte 19 au fost transportate la spital în urma incendiului puternic izbucnit sâmbătă dimineaţă, stins de pompieri după aproximativ şase ore, la un azil de bătrâni din sectorul 3 din Capitală. Bătrânii au fost duşi la spitalele Floreasca, Pantelimon, Bagdasar, Spitalul Universitar şi la Spitalul Judeţean Ilfov. Flăcările s-au extins şi la alte două clădiri, dintre care un service auto. Mai multe persoane care au legătură cu organizarea şi funcţionarea azilului de bătrâni sunt audiate, sâmbătă, la Poliţia Capitalei, dosarul fiind preluat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Azilul de bătrâni nu avea autorizaţie de securitate la incendiu, anunţă ISU Bucureşti – Ilfov.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.