MApN anunţă că, la parada de Ziua Naţională, pe timpul intonării Imnului Naţional, în semn de salut, se vor executa 21 de salve de tun, fiind trasă o salvă la 10 secunde, iar sincronizarea este extrem de importantă. Pe pagina de Facebook a instituţiei sunt prezentate imagini din timpul operaţiunii de întreţinere a celor 5 tunuri calibru 76 mm, model 1942.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În timpul paradei de Ziua Naţională a României, pe timpul intonării Imnului Naţional, în semn de salut, se vor executa 21 de salve de tun de către bateria de artilerie a Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul”. (...) Momentul va dura puţin peste 3 minute, fiind trasă o salvă la 10 secunde, sincronizarea fiind extrem de importantă”, anunţă MApN, care prezintă şi imagini de la operaţiunea de întreţinere a tunurilor.

Conform MApN, este vorba despre 5 tunuri calibru 76 mm, model 1942.

Acest obicei provine din secolul al XIV-lea, de când au început să fie utilizate tunurile, dar a devenit uzual în secolul al XVII-lea.

Prin descărcarea tunurilor, o navă de război care se apropia de un ţărm străin îşi dovedea astfel bunele intenţii, deoarece nu avea cum să-şi reîncarce tunurile la timp, înainte de a intra în bătaia tunurilor de pe uscat, explică MApN pe pagina de Facebook.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.