Papa Francisc este aşteptat sâmbătă la Şumuleu Ciuc de 40.000 de pelerini, 14.000 fiind din străinătate. De asemenea, 67 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comitetul Interministerial pentru Securitate “Vizită Papa Francisc 2019” precizează că 40.000 de pelerini sunt prezenti astăzi la evenimentele publice ale Sanctităţii Sale de la Sumuleu Ciuc. 

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Potrivit informaţiilor de la nivelul Comitetului Interministerial pentru Securitate „Vizită Papa Francisc 2019”, aproximativ 14.000 de persoane dintre cele care au intrat în România in ultimele trei zile au declarat că vor participa la pelerinajul de la Şumuleu Ciuc.

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
Din informaţiile  primite de la echipajele aflate la fata locului, pana la ora 9.30 au fost asistate medical 67 de persoane care participau la evenimentele de la Şumuleu Ciuc. Dintre acestea, 36 sunt copii care au suferit diverse afecţiuni medicale, generate de temperaturile scăzute înregistrate in zona. 
 
20 dintre acestia au fost deja preluaţi, în deplină siguranţă,  şi transportati, cu un microbuz al ISU,  la baza dealului Şumuleu pentru evaluare medicală amănunţită, urmand ca si ceilalţi 16 sa fie transportati in scurt timp. 
 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.