Prşedintele Klaus Iohannis i-a oferit Papei Francisc mai multe cadouri printre care unele cu specific naţional, cum ar fi brâuri, ceramică de Horezu, o icoană, dar şi miere, magiun. vinuri, precum şi muzica lui George Enescu, mingea şi tricoul lui Gheorghe Hagi, semnate de fostul internaţional şi pagaia lui Ivan Patzaichin.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Preşedintele Klaus Iohannis i-a înmânat Papei Francisc aceste daruri, spunând că sunt din fiecare regiune a ţării, produse care reprezintă România, dar şi personalizate pentru Sanctitatea Sa.
 
“Să fie parte din cadoul nostru pentru Sanctitatea Voastră câte ceva din fiecare regiune a României, câte ceva care ne reprezintă şi care să vă aducă aminte, sperăm, cu plăcere, de vizita Sanctităţii Voastre aici în România. Să fie şi ceva foarte personalizat pentru Sanctitatea Voastră”,  a spus şeful statului.
 
Astfel, Papa Francisc a primit în dar un covor din Oltenia, un brâu brodat cu mărgele din Transilvania, un brâu tricolor – specific naţional românesc, un ştergar din Muntenia, tipare pentru caş din Moldova, ouă încondeiate din Bucovina, ceramică de Horezu din  Oltenia, caval din Moldova , Icoana Înălţării Domnului.
 
De asemenea, Sfântului Părinte i-au mai fost oferite miere de salcâm din Transilvania,  Magiunul de Topoloveni, vin de colecţie Riesling Italian, podgoria Minis 1936– Banat – Crişana, vin de vinotecă - Fetească Regală - Dealurile Moldovei, 1998, vin Golem Roşu, Crama Basilescu, 2013 – Muntenia. 
De asemenea, Papa Francisc a mai primit o minge şi un tricou cu autograful lui Gheorghe Hagi şi CD-uri cu lucrări din opera lui George Enescu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.