Papa Francisc a sosit vineri la la Bucureşti, pe Aeroportul "Henri Coandă" la coborârea din aeronavă fiind aşteptat de preşedintele Iohannis, dar şi de copii de la şcoli catolice şi de numeroşi credincioşi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Iohannis şi soţia sa  l-au întâmpinat pe Suveranul Pontif. 

„Este o mare plăcere să vă avem pe pământ românesc”, a spus preşedintele Klaus Iohannis. "Suntem fericiţi să vă avem aici”, a adăugat Carmen Iohannis, adresându-se Papei.

De asemenea, un public numeros format din elevi de la şcoli catolice şi din credincioşi a scandat numele Papei şi a fluturat steguleţe tricolore cu însemnele papale.

Copiii, unii îmbrăcaţi în costume populare, au pregătit felicitări şi desene făcute de ei, pentru a le oferi Sfântului Părinte.

De la aeroport, Papa Francisc va pleca spre Palatul Cotroceni, iar, pe Şoseaua Kiseleff, între strada Arhitect Ion Mincu şi Piaţa Victoriei, coloana Suveranului Pontif va circula cu viteză redusă, pentru a saluta mulţimea.

La Cotroceni se va desfăşura ceremonia oficială de primire.

De asemenea, Suveranul Pontif va avea convorbiri tête-à-tête cu preşedintele Klaus Iohannis şi se va întâlni cu prim-ministrul Viorica Dăncilă.

Programul de la Cotroceni mai include întâlnirea cu autorităţile statului, societatea civilă şi corpul diplomatic, în Sala Uniriii, şi discursuri ale preşedintelui şi ale Sanctităţii Sale Papa Francisc.

Va urma, la Palatul Patriarhiei, o întâlnire privată cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române şi apoi cu Sinodul Permanent al Bisericii Ortodoxe Române, iar Papa Francisc va rosti un discurs.

Un alt moment al vizitei este cel de la Catedrala Naţională, unde urmează să aibă loc rugăciunea „Tatăl Nostru”, alocuţiuni şi cântări pascale şi salutul Sanctităţii Sale Papa Francisc.

La ora 18:00, Suveranul Pontif soseşte la Catedrala Romano-Catolică „Sfântul Iosif”.

Sâmbătă şi dumincă, Papa Francisc se va afla la Şumuleu Ciuc, Iaşi şi Blaj.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.