Mii de oameni aşteaptă joi să îi aducă un omagiu regelui Mihai, la Palatul Regal, unde fostul principe Nicolae a fost primit cu entuziasm de persoanele aflate acolo.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI REPORTAJ - Adolescenţi, între mii de oameni care îi aduc joi un omagiu regelui Mihai: Ne-a reprezentat poate mai mult decât am fi meritat

Pe parcursul unei ore, la catafalcul regelui Mihai, pe care stă o replică a coroanei regale, ajung aproximativ 200 de persoane, potrivit estimării reprezentanţilor palatului. După prânz, în aşteptarea de a-i aduce un omagiu se aflau la palat peste 2.000 de persoane.

Nicolae Medforth-Mills, nepotul Regelui Mihai şi fost principe al României, şi logodnica lui, Alina-Maria Binder, au ajuns, la Palatul Regal, în jurul orei 14.00. El i-a salutat şi a stat de vorbă cu câţiva dintre cei adunaţi.

FOTO - Inquam Photos / Adriana Neagoe
FOTO - Inquam Photos / Adriana Neagoe

„Te iubim” şi „Vă vrem rege” au fost câteva dintre cuvintele care i-au fost adresate fostului principe. El le-a mulţumit oamenilor pentru cuvintele adresate şi primirea călduroasă, le-a mulţumit că au venit să îl omagieze pe rege. „Avem nevoie de stabilitate”, a spus el. 

Nicolae Medforth-Mills nu a dorit să comenteze la multe dintre întrebările primite: „De ce nu sunteţi Custodele Coroanei?”. Totuşi, el a spus: „Voi veni. Nu vreau să zic acum, public, exact când, dar voi veni înapoi”.

„Deci, nu vă lăsaţi?”, a fost întrebat. „Nu. Sunt alături de ţară şi popor, cum a fost bunicul meu întotdeauna”, a răspuns Medforth-Mills.

Tot joi, regele Simeon al II-lea al bulgarilor a sosit la Palatul Regal puţin înainte de ora 13.00. Alături i-au fost Custodele Coroanei şi Principele Consort. Primul oaspete regal a petrecut câteva minute la catafalc, unde s-a recules.

În România este doliu naţional pentru trei zile, începând de astăzi, în memoria regelui Mihai. Sicriul cu trupul neînsufleţit al Majestăţii Sale este depus, de miercuri seară, la Palatul Regal, în Sala Tronului, unde va rămâne până sâmbătă, când va avea loc înmormântarea. La funeraliile regelui Mihai I vor fi reprezentate familiile regale din Marea Britanie, Suedia, Spania, Belgia, Iordania, Luxemburg, Liechtenstein, Bahrein, Bulgaria, Grecia, Serbia, Albania, Franţa, Prusia, Italia şi Portugalia.

De asemenea, vor lua parte la funeralii reprezentanţi ai familiilor imperiale din Rusia, Austria şi Germania, Familia Mare Ducală de Baden, Familia Regală de Wurttemberg şi Familia Princiară de Ligne, a anunţat, joi, Casa Regală. Astfel, vor ajunge în România Regele Carl XIV Gustaf al Suediei, Regele Juan Carlos I al Spaniei, Prinţul Charles al Marii Britanii, Regele Simeon al II-lea al Bulgariei, Principele Lorenz al Belgiei sau Principesa Muna a Iordaniei.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.