Palatul Cotroceni va fi iluminat în roz, sâmbătă seară, pentru a marca Ziua Internaţională de luptă împotriva cancerului de sân, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, "în semn de solidaritate şi empatie cu femeile care suferă de cancer mamar", sâmbătă, începând cu ora 19:30, Palatul Cotroceni va fi iluminat în roz, culoare care simbolizează lupta împotriva cancerului de sân.

Administraţia Prezidenţială spune că prin această iniţiativă se alătură instituţiilor care promovează importanţa prevenţiei şi depistării precoce a cancerului de sân, a doua cea mai frecventă formă de cancer în România.

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, o treime din cancere sunt prevenibile, iar jumătate din decese ar putea fi evitate.

România înregistrează deficienţe în ceea ce priveşte rata de supravieţuire a bolnavilor de cancer, una dintre cauze fiind faptul că boala este depistată când deja se află într-un stadiu avansat.

"Această situaţie este alarmantă şi argumentează necesitatea adoptării unui set de măsuri care să pună în prim-plan sănătatea femeii", mai spune Administraţia Prezidenţială, precizând că susţine demersurile societăţii civile şi ale profesioniştilor din sănătate şi reiterează necesitatea educaţiei pentru sănătate şi a prevenţiei, care trebuie să reprezinte prioritatea zero a oricărui sistem de sănătate.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.