Administraţia Prezidenţială anunţă că se alătură campaniei "Construim o lume portocalie! Oprim violenţa împotriva femeilor!”, cu ocazia Zilei Internaţionale a eliminării violenţei împotriva fetelor şi a femeilor, astfel că Palatul Cotroceni va fi iluminat în portocaliu, miercuri seară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Campania "Construim o lume portocalie! Oprim violenţa împotriva femeilor!”, demarată la iniţiativa Federaţiei Europene Soroptimist International, se desfăşoară în perioada 25 noiembrie - 10 decembrie 2020.

Administraţia Prezidenţială arată, într-un comunicat de presă, că marchează această iniţiativă cu ocazia Zilei Internaţionale a eliminării violenţei împotriva fetelor şi a femeilor. Astfel, în semn de solidaritate, Palatul Cotroceni va fi iluminat miercuri, în portocaliu, începând cu ora 18:00.

"Administraţia Prezidenţială se alătură astfel instituţiilor emblematice din întreaga lume care vor fi iluminate în această perioadă în portocaliu, cu scopul de a creşte gradul de conştientizare şi informare în rândul publicului larg asupra fenomenului de violenţă împotriva femeilor şi a urgenţei diminuării acestui flagel.

În România, violenţa domestică reprezintă o reală şi gravă problemă - în anul 2019, conform Inspectoratului General al Poliţiei Române au fost sesizate aproape 26.000 de cazuri de violenţă în familie, 77% dintre victime fiind femei. Subliniem, cu această ocazie, importanţa raportării şi tratării cu seriozitate şi responsabilitate a fiecărui caz de violenţă domestică sesizat. Scurtarea timpilor de răspuns şi intervenţie ai autorităţilor publice competente poate însemna diferenţa dintre viaţă şi moarte. Este responsabilitatea fiecăruia dintre noi să contribuim la stoparea acestui fenomen şi la creşterea siguranţei femeilor în propriile lor locuinţe, dar şi în afara acestora", scrie în comunicat.

În România, campania este organizată de către Uniunea Soroptimist Internaţional România (USIR), fiind parte a campaniei mondiale anuale a Organizaţiei Naţiunilor Unite "Orange the world to stop violence against women”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.