Palatul Cotroceni va fi iluminat în portocaliu, marţi seară, de la ora 19.00, cu ocazia Zilei Mondiale pentru Siguranţa Pacientului. Ministerul Sănătăţii demarează campania de informare "Îngrijirile medicale în condiţii de siguranţă" .

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La data de 17 septembrie, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) marchează Ziua Mondială pentru Siguranţa Pacientului. Administraţia Prezidenţială se alătură acestei iniţiative prin iluminarea în portocaliu, culoare desemnată de OMS ca simbol al acestui eveniment, a Palatului Cotroceni, marţi, începând cu ora 19:00”, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Sursa citată a precizat că, în acest an, campania cu tema „Îngrijirile medicale în condiţii de siguranţă”, îşi propune creşterea gradului de conştientizare atât în rândul profesioniştilor din domeniul furnizării serviciilor de sănătate, cât şi al pacienţilor cu privire la necesitatea dezvoltării culturii siguranţei pacientului în sistemul sanitar.

La rândul lor, reprezentanţii Minsterului Săătăţii au precizat că, începând de marţi, prin direcţiile de sănătate publică, s-a demarat Campania de informare cu tema "Îngrijirile medicale în condiţii de siguranţă" . 

Obiectivele campaniei sunt: 

•informarea profesioniştilor din sănătate asupra importanţei îngrijirilor medicale în condiţii de siguranţă;

•conştientizarea medicilor asupra necesităţii utilizării corecte a tehnologiilor şi instrumentelor pentru realizarea unui act medical mai sigur cu efecte secundare reduse;

•informarea pacienţilor şi aparţinătorilor acestora asupra importanţei implicării eficiente în îngrijirea lor în cursul terapiei.

Campania cuprinde recomandări pentru pacienţi în vederea administrării unui tratament corect al pacientului, precum şi informaţii esenţiale pentru profesionişti în vederea prescrierii unui tratament corect şi pentru comunicarea cu acestia.

”Utilizarea eronată a medicaţiei afectează milioane de pacienţi în întreaga lume, iar costurile financiare şi economice cauzate de neglijarea siguranţei pacientului reprezintă o povară financiară pentru toate sistemele de sănătate. Implicarea crescută a pacienţilor pe parcursul tratamentului este esenţială în serviciile de asistenţă primară şi ambulatorie”, a transmis Ministerul Sănătăţii. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.