Palatul CEC, una dintre clădirile emblematice ale Bucureştiului, a fost iluminat în culorile tricolorului, pentru a marca Ziua Naţională a României.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Palatul CEC a fost construit între anii 1897 – 1900 pe Calea Victoriei, fiind astfel o clădire “martor” al vremurilor în care s-a înfăptuit Marea Unire din 1918, pe care o sărbătorim pe 1 decembrie.Punerea pietrei de temelie a Palatului de către Regele Carol I şi Regina Elisabeta a avut loc în 8 iunie 1897, aceasta fiind data de naştere a monumentului. Banii pentru construirea clădirii au provenit exclusiv din beneficiile băncii”, anunţă reprezentanţii băncii.

Planurile palatului au fost realizate de Paul Gottereau, arhitectul Casei Regale, care a fost şi arhitect al Palatului Cotroceni. Din comisia tehnică a palatului a mai facut parte şi Anghel Saligny.

CEC Bank este instituţia financiară cu cea mai lungă tradiţie din România. Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă reţea naţională, cu peste 1.000 de sucursale şi unităţi teritoriale şi cu active de 69,08 miliarde lei, la sfârşitul primului semestru al anului 2023.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.